De Time Timer op het digibord

Een van de voordelen van een digitaal schoolbord is dat je gemakkelijk allerlei zaken zichtbaar kan maken voor de leerlingen. Denk aan: filmpjes, grafieken, kaarten en nog veel meer. Wat ik ook vaak gebruik is de digitale Time Timer.

De Time Timer is een aftellende klok, die je kunt instellen in minuten en seconden tot maximaal één uur. De fysieke klok telt af met een rood vlak (zoals in het filmpje hieronder). De digitale Time Timer is één van de timers van schoolbordportaal.nl. Deze telt af met een blauw vlak, maar is verder hetzelfde. Ook kun je instellen om een bescheiden, maar duidelijk, belletje te laten horen wanneer de tijd voorbij is.

Ik gebruik de Time Timer tijdens het maken van toetsen, tijdens de zelfstandige verwerking en tijdens coöperatieve werkvormen. Het voorkomt dat de leerlingen vragen ‘hoe lang heb ik nog?
Doordat de Time Timer zo handig de resterende tijd visueel maakt, is deze ook goed te gebruiken in de kleutergroepen!

Hieronder vind je een (Engelstalig) filmpje over wat de Time Timer is:

De fysieke klok is in verschillende maten te krijgen. De grote versie is 30 x 30 cm, maar kost al snel €70! De digitale Time Timer is gratis te gebruiken en kun je zo groot maken als je digitale schoolbord is. Doe er je voordeel mee! 

 

Heb je een vraag of opmerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat zeggen de klanten?