Een handige tool tijdens presentaties

Vandaag ontdekte ik een handige, kleine tool, die je kunt gebruiken tijdens een presentatie waarbij je bijvoorbeeld een programma of website op je bureaublad laat zien. 

De tool komt van Microsoft en heet ZoomIt. Het is een klein bestand dat niet geïnstalleerd hoeft te worden. De eerste keer dat ZoomIt start, verschijnt het venster met de opties om het programma in te stellen. Dat komt er vooral op neer dat je de hotkeys kunt aanpassen voor de werking tijdens je presentaties. ZoomIt plaatst zichzelf daarna in het systeemvak op de taakbalk. Als je hierop klikt, verschijnt het menu met de programmaopties.

Tijdens de presentatie geeft ZoomIt je de mogelijkheden om in te zoomen op een deel van het scherm. Kleine details kun je zo duidelijk zichtbaar maken.
Ook biedt het programma je de mogelijkheid om op het scherm te tekenen. Dit kan uit losse hand, in een rechte lijn, als rechthoek of ovaal. Er zijn een paar kleuren mogelijk. Als je liever iets schrijft op het scherm tijdens je presentatie, dan kan dat ook.
De laatste functie van ZoomIt is een pauzetimer. De tijd kun je vooraf instellen in de opties.

De tool maakt voor de werking gebruik van hotkeys. De hotkeys voor de basisfuncties kun je instellen. De overige functies, zoals het kiezen van een kleur om mee te tekenen, hebben vastgestelde hotkeys.

Als je ZoomIt wilt gebruiken tijdens een presentatie, dan is het verstandig om er vooraf mee te oefenen. Het is niet heel ingewikkeld in gebruik, maar wel even wennen. De tool is hier te vinden: https://docs.microsoft.com/nl-nl/sysinternals/downloads/zoomit.

 

 

Heb je een vraag of opmerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat zeggen de klanten?