Kijk op ICT-vernieuwingen

Als digicoach ben je geïnteresseerd in wat ICT kan betekenen voor het onderwijs op je school. Je kijkt continue om je heen naar nieuwe, relevante ontwikkelingen. Je houdt jezelf hiervan op de hoogte. Hierdoor ontwikkel je als digicoach een bredere kijk op ICT-vernieuwingen en vorm je gemakkelijker een beeld van wat een verandering op het gebied van ICT voor je school kan inhouden. En daar verschil je dus in met de rest van je team! Ter verduidelijking zal ik hieronder een paar voorbeelden geven van hoe je dit terug ziet in je handelen op je werk.

  • Wanneer een nieuw exemplaar van een onderwijsblad voor het team beschikbaar ligt, is het waarschijnlijk dat de digicoach eerst de artikelen leest die gaan over ICT, terwijl de andere docenten eerst de artikelen lezen, die gaan over hun eigen vakgebied.
  • De digicoach komt vaker in aanraking met andere professionals op het gebied van ICT. Denk bijvoorbeeld aan netwerkbijeenkomsten van digicoaches, die veel onderwijsbesturen organiseren. Deze zijn vaak alleen voor de digicoaches toegankelijk.
  • Digicoaches bezoeken de ICT-gerelateerde conferenties en cursussen, net als andere docenten de conferenties en cursussen bezoeken gerelateerd aan hun eigen vakgebied.

Je komt als digicoach dus veel meer in aanraking met ICT-vernieuwingen dan de rest van je team. Dat ’tekort’ kun je als digicoach binnen je team aanvullen. Bedenk dat jij voor je team de grootste bron van kennis over ICT-vernieuwing bent! Een van je taken is dan ook om deze kijk op vernieuwingen regelmatig inspirerend aan je team te brengen, zodat ook zij zich een positief beeld hiervan kunnen vormen. Dit maakt de kans op een succesvolle acceptatie van ICT-vernieuwing in je school aanzienlijk groter.

Een digicoach brengt zijn kijk op ICT-vernieuwingen regelmatig inspirerend aan het team, zodat ook zijn collega’s een positief beeld hiervan kunnen vormen.

Heb je een vraag of opmerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat zeggen de klanten?