Lettertypes voor het onderwijs

Het schooljaar is weer begonnen en dat betekent dat er weer volop kaartjes gemaakt worden met de namen van de leerlingen. Een vraag die ik vaker heb gehoord is: welk lettertype past het beste bij wat er in de lesmethodes wordt gebruikt?
Hieronder vind je er twee (klik op de afbeeldingen voor de bestanden).

 

 

 

 

Een lettertype installeren is heel gemakkelijk. Na het downloaden van het lettertype dubbelklik je op het bestand. Vervolgens klik je op installeren. Zo simpel is het.
Let op: het lettertype wordt alleen op jouw computer geïnstalleerd! Dat betekent dus, dat het op andere computers niet wordt gebruikt (en dus wordt vervangen door een ander standaard lettertype). Dit kun je oplossen door het lettertype bij je bestanden in te sluiten. Hoe je dit doet, kun je lezen op de helppagina van Microsoft Office: Lettertypen insluiten in Word, PowerPoint of Excel.

Het is ook leuk om een lettertype te maken van je eigen handschrift. Het geeft je documenten, kaartjes of posters een heel persoonlijke stijl. Je handschrift omzetten naar een lettertype, kan met behulp van de Microsoft Font Maker.
Voor deze app is het wel handig om een digitale pen te gebruiken op de computer, bijvoorbeeld die van de Microsoft Surface Pro. Dan krijg je het beste resultaat.
Het programma is alleen beschikbaar voor Windows 10 en enkel in het Engels.

Heb je een vraag of opmerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat zeggen de klanten?