Microsoft Education zoekt onderwijzers op Twitter

Op een onverwacht moment kreeg ik via Twitter een uitnodiging van Marjolein Hoekstra. “Ik heb een uitnodiging voor je waarvan ik hoop dat het iets voor je is”, schreef ze. Daaronder stond de uitnodiging om co-host te zijn voor de volgende TweetMeet van Microsoft Education. Ik was verbaasd en nieuwsgierig tegelijkertijd. Ik had namelijk geen idee wat een ‘TweetMeet’ was, laat staan daar een ‘co-host’ van te zijn.

Wat is een TweetMeet?

Ondertussen weet ik al heel wat meer over de TweetMeets. Een TweetMeet is een gesprek dat op Twitter plaatsvindt, ook wel een Twitterchat genoemd. De term TweetMeet heeft Microsoft Education bedacht. En omdat Microsoft Education het organiseert, mag je er ook wel iets bijzonders van verwachten! De TweetMeets van Microsoft Education vinden dan ook wereldwijd èn in meerdere talen tegelijkertijd plaats. En natuurlijk is het gesprek gericht op professionals uit het onderwijs.

Tweeten over Microsoft Teams

Ik heb zelf eigenlijk nog nooit heel actief meegedaan met een TweetMeet. Ze vallen voor mij niet altijd op een gunstig moment van de dag. Toch, deze keer zal het over Microsoft Teams gaan en dat is het platform dat ik dagelijks gebruik voor communiceren, delen en samenwerken met collega’s en studenten. Dat is dus wel een heel interessante voor mij! En natuurlijk ook voor heel veel andere (toekomstige) gebruikers. Microsoft Teams groeit namelijk razend snel, zowel in het aantal gebruikers als in functionaliteit. En met alle nieuwe gebruikers en functionaliteit komen er vragen en ontstaan er interessante discussies over het gebruik ervan.

Genoeg ondersteuning

Na het bericht van Marjolein, kreeg ik een mail met meer informatie. Al snel bleek dat er door Microsoft Education niets aan toeval overgelaten wordt. Om de TweetMeet voor te bereiden is er een uitgebreide OneNote met achtergrond informatie, technische informatie, de planning en ruimte voor mijn eigen aantekeningen. Daarnaast is er een team (uiteraard in Microsoft Teams) waarin bestanden gedeeld worden en waarin we onderling kunnen communiceren. Wat ik heel prettig vind, is dat er de tijd wordt genomen om elkaar te leren kennen en om samen de TweetMeet vorm te geven. Dit gebeurt o.a. via een Teams meeting (videogesprek).

Wat ga ik nu doen?

Ja, ik word dus co-host van de aankomende TweetMeet. Dat betekent dat ik voor de Dutch Language Track zorg. Ik plaats de Nederlandstalige vragen en beantwoord (re)tweets in het Nederlands. Dit moet ik natuurlijk voorbereiden en dat kost best wat tijd. Dat is wel iets om rekening mee te houden als je zelf ooit nog co-host wil worden. Ik ben minstens zo’n vier uur per week kwijt om alles op orde te hebben. Vind ik dat een probleem? Nee, zeker niet! Het is ook razend leuk om te doen.

Professionele ontwikkeling

Het is natuurlijk nog de vraag hoe het allemaal zal gaan lopen. Ik ben nu net halverwege de drie weken voorbereiding. Ik heb langzamerhand wel zicht op wat er moet gebeuren en dat is fijn. Het leukste is, dat ik nu al weer veel nieuwe mensen ontmoet van over de hele wereld, waarmee ik in gesprek ben. Hoe leerzaam is dat!? Dat maakt de TweetMeet ook heel bijzonder. Het is echt drie weken keihard werken aan mijn eigen professionele ontwikkeling. En daarbij word ik fantastisch ondersteund door Marjolein en de rest van het team van betrokken professionals. We zoeken echt het raakvlak op van wat we weten en wat we kunnen leren.

Wat heb je nodig om mee te doen?

De TweetMeet over Microsoft Teams vindt plaats op dinsdag 18 juni om 19:00 uur. Het enige dat je nodig hebt, is een Twitteraccount. Het Nederlandse gesprek kun je volgen via de hashtag #TweetMeetNL. Tijdens de TweetMeet zal ik de gespreksvragen posten. Het is dan gebruikelijk om te antwoorden met de optie Retweeten (en dus niet Beantwoorden). Zo is het gesprek beter te volgen voor iedereen.
Doe mee! De TweetMeet over Microsoft Teams zal echt een heel leerzame ervaring zijn.

Heb je een vraag of opmerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat zeggen de klanten?