Microsoft Whiteboard voor educatie

Het is bijna een jaar geleden dat ik schreef over Microsoft Whiteboard. Sinds die tijd zijn er enkele verbeteringen aan het programma doorgevoerd. Deze kleine verbeteringen maakte het programma handiger in gebruik. Maar nu is er een grotere stap gemaakt met Microsoft Whiteboard. Microsoft heeft namelijk een paar onderdelen toegevoegd en die zijn speciaal voor het onderwijs!

Na het installeren van de laatste versie van Microsoft Whiteboard, heb je de optie om bij de instellingen de Preview-versie voor het onderwijs aan te zetten. Daarmee maak je de optie Verzenden naar OneNote beschikbaar. Je kunt dan het canvas naar een Klasnotitieblok sturen, zodat de studenten het kunnen bewaren. Ook komt de optie Sticker dan beschikbaar, zodat je de stickers (bekend uit OneNote) bij het werk kan plakken.

Wat ik zelf een indrukwekkende optie vindt, is de mogelijkheid om van papieren aantekeningen een inkt op het canvas te maken. Je doet dit d.m.v. een foto toe te voegen van je handgeschreven aantekeningen en dan te klikken op het toverstafje. Het resultaat is verbluffend! De aantekeningen worden opgenomen op het canvas en het is niet meer te zien dat het eerst een foto was.

Voor het onderwijs is ook de mogelijkheid om de achtergrond van het canvas aan te passen goed bruikbaar. Deze optie vind je in de instellingen door te klikken op Achtergrond van whiteboard. Standaard is het canvas wit, maar je kunt nu ook kiezen uit verschillende lijnen en ruiten.

De functionaliteit, die toegevoegd is aan Microsoft Whiteboard, zal zeker goed bruikbaar zijn in het onderwijs. Ik hoop dan ook dat meer docenten gebruik zullen gaan maken van dit programma.

Microsoft Whiteboard is niet alleen als app voor Windows 10 te gebruiken. Er is ook een versie voor iOS en een previewversie voor het web beschikbaar. 

Heb je een vraag of opmerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat zeggen de klanten?