Microsoft Whiteboard (Preview)

Soms miste ik mijn ouderwetse krijtbord. Gewoon even lekker op het bord zetten wat er op dat moment bedacht wordt door de groep. Even brainstormen, inventariseren, iets uitleggen en een tekeningetje erbij maken.
Natuurlijk zijn er allerlei online tools om je hierbij te helpen. Tools om digitale woordwebben maken, te reageren op stellingen en antwoorden naar het digibord te sturen… Het kan allemaal met allerlei verschillende tools. Ik gebruik er best veel en dat vind ik ook leuk om te doen. Nu is er een nieuwe tool van Microsoft beschikbaar, waar ik al een tijdje naar uitkeek: Microsoft Whiteboard.

Microsoft Whiteboard is méér dan alleen een whiteboard. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om afbeeldingen vanaf het web toe te voegen. Je kunt notities toevoegen (op een soort van Post-it; Sticky notes!). En direct met de camera genomen foto’s invoegen. Je hebt dus eigenlijk een super krijtbord!

Microsoft Whiteboard is een programma om samen te kunnen werken. Je kunt tegelijkertijd met meerdere personen (denk aan: leerlingen of teamleden) samen op één blad werken. Dit biedt natuurlijk heel veel mogelijkheden!

Microsoft Whiteboard is nu nog in Preview en is beschikbaar voor alle apparaten die draaien op Windows 10. Er zitten overigens nog veel meer mogelijkheden in dan ik hierboven beschreef. Ik zou zeggen probeer het eens uit en geef vooral veel feedback op het programma. Het kan er alleen maar beter van worden!


Heb je een vraag of opmerking?

One comment on “Microsoft Whiteboard (Preview)

[…] is bijna een jaar geleden dat ik schreef over Microsoft Whiteboard. Sinds die tijd zijn er enkele verbeteringen aan het programma doorgevoerd. Deze kleine […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat zeggen de klanten?