Hoe overleef ik mijn eerste mobiel?

Vraag je jezelf af wat je allemaal moet weten over mobiel gebruik voor jouw kind? KPN biedt de helpende hand:

Wij geven je informatie en tips

KPN is namelijk sinds 8 november een educatieve campagne gestart om het gesprek hierover tussen ouders en kind op gang te brengen.

Op de website van KPN is onder het thema ‘Beleef’ het onderwerp ‘Gezin’ te vinden. Daar is informatie te vinden over het gebruik van je mobiel tijdens feestdagen, in het verkeer, op vakantie en nog veel meer. Er staat ook informatie op over hoe je als ouder met de (eerste) mobiele behoeften van je kind(eren) om kunt gaan: Die eerste eigen mobiel. Wat komt erbij kijken? Dat artikel is hier te vinden: https://www.kpn.com/beleef/gezin/hoe-overleef-ik-mijn-1e-mobiel.htm

Het artikel behandelt (kort) de voordelen van een kind een mobiel geven voordat hij/zij naar de middelbare school gaat. Het stimuleert ouders om met hun kind in gesprek te gaan over wanneer je een mobiele telefoon wel of niet hoort te gebruiken (tijdens de les, een film of aan tafel bijvoorbeeld) en wanneer het nodig is om wel of niet te reageren op gesprekken via sociale media. Ook behandelt het de onderwerpen online pesten en het gevaar van delen bijvoorbeeld foto’s via sociale media. Het artikel eindigt met verstandig gebruik van een bel- en databundel.

Ik denk dat KPN hiermee een goede, beknopte informatiebron voor ouders heeft opgezet.  Wat ik leuk vind, is de bijbehorende tv-serie Bart in de klas. Vanaf 12 november is deze te zien op Nickelodeon. Bekijk ook zeker (samen met je kind(eren)) de test op www.eerstemobiel.nl. Deze test is bedoeld om het gesprek te stimuleren tussen ouders en hun kind(eren). En dat lijkt me altijd goed streven!

 

 

Heb je een vraag of opmerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat zeggen de klanten?