Outlook: snelkoppelingen per onderdeel

Standaard heb je voor Outlook maar één snelkoppeling op je bureaublad en deze brengt je altijd naar je mail. Dat is jammer, want daardoor kost het je soms net wat extra tijd om bij de andere onderdelen van Outlook te komen. Het is echter wel mogelijk om voor je agenda, contactpersonen, taken en notities een eigen snelkoppeling te maken op je bureaublad.

Eerst maak je een snelkoppeling naar Outlook op je bureaublad…

Druk op Windows + S om zoeken te openen en typ ‘Outlook‘. Klik met je rechtermuisknop op het icoontje van Outlook en kies Bestandslocatie openen. Als het goed is, opent nu verkenner met de snelkoppelingen van je Startmenu met Outlook al geselecteerd.

Klik met je rechtermuisknop op het icoontje van Outlook en sleep het icoontje naar een leeg plekje op je bureaublad. Kies de optie Hierheen kopiëren. Je hebt dan een snelkoppeling naar Outlook op je bureaublad staan.

… en pas de snelkoppeling aan.

Klik met je rechtermuisknop op de snelkoppeling en kies Eigenschappen. Bij Doel: staat waarschijnlijk zoiets als:

“C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16\OUTLOOK.EXE”

Achter deze link plaats je een extra optie /select Outlook:[onderdee], waarbij je [onderdeel] vervangt voor het onderdeel van Outlook waarnaar je de snelkoppeling wil laten gaan. De volgende opties kun je gebruiken:

/select Outlook:Inbox
/select Outlook:Calendar
/select Outlook:Contacts
/select Outlook:Tasks
/select Outlook:Notes

– snelkoppeling naar je mail
– snelkoppeling naar je agenda
– snelkoppeling naar je contactpersonen
– snelkoppeling naar je taken
– snelkoppeling naar je notities

Een directe snelkoppeling naar bijvoorbeeld je mail ziet er dan zo uit:

“C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\root\Office16\OUTLOOK.EXE” /select Outlook:Calendar

Vergeet niet de naam van je snelkoppeling aan te passen, zodat je weet waarnaar de snelkoppeling verwijst. Hiervoor klik je met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en kies je Naam wijzigen.

Je hoeft niet telkens de hele snelkoppeling opnieuw te maken voor de volgende onderdelen. Je kunt namelijk ook de eerste snelkoppeling, die je hebt gemaakt, kopiëren en dan de eigenschappen daarvan aanpassen.

Krul

Wat zeggen de klanten?