Sinds de start van dit millennium ben ik leerkracht/docent. Ik heb veel ervaring met het lesgeven aan de oudere leerlingen van de basisschool (groep 7 en 8). Ik werk nu nog maar één dag in de week in het PO als ICT-coördinator. Dit doe ik op een school in de Schilderswijk in Den Haag.

De rest van de tijd werk ik in het MBO. Ook in Den Haag, maar dan aan de andere kant van het treinspoor in het Laakkwartier. Daar ben ik digicoach voor het team en geef ik sturing aan mijn vakgroep Digitale Vaardigheden. Dat is ook het vak waarin ik lesgeef. Er is ook één klas waarvan ik de de studieloopbaanbegeleider ben.

In de loop der jaren heb ik verschillende opleidingen en cursussen gedaan om mezelf bij te scholen. Ik heb geleerd te presenteren, te coachen en te leiden. Allemaal interessante vaardigheden die me goed van pas komen in mijn huidige functies. Mijn kennis en ervaring als ICT-coördinator in het PO neem ik mee naar het MBO, net als ik mijn kennis en ervaringen vanuit het MBO ik weer mee neem naar het PO. Een hele mooie combinatie vind ik dat.

Het is onbeschrijflijk wat het met je doet als een oud-leerling na een aantal jaar terug komt om je te vertellen hoe fijn hij/zij het bij je in de groep heeft gehad en hoe belangrijk je voor hem/haar bent geweest. Ik heb het geluk dat mij dit een aantal keer is overkomen en dat geeft me het gevoel dat ik voor hen iets heb kunnen betekenen. Ik hoop dat iedere goede leerkracht dit eens mag meemaken.

Al schrijf ik veel van mijn teksten op basis van wat ik meemaak op mijn werk, toch wil ik hier benadrukken dat ik niet spreek namens mijn werkgevers. Alles wat ik hier schrijf, bedenk ik zelf en is mijn persoonlijke mening/refelctie over zaken. Ook wil ik niet zeggen dat wat ik doe, altijd goed is. Ik hoop slechts dat ik hiermee mede-onderwijzers, digicoaches en ICT-coördinatoren aan het denken zet over wat voor hun situatie werkt, zodat hun leerlingen/studenten zo goed mogelijk onderwijs mogen genieten.