PowerPoint starten zonder je dia’s prijs te geven

Je hebt een mooie PowerPoint-presentatie gemaakt. Er zitten een paar bijzondere dia’s in je presentatie, die een reactie moeten oproepen bij je publiek. Je bent aan de beurt om je presentatie te houden. Even je presentatie klaarzetten, maar het publiek kijkt mee. Ze hebben je dia’s al gezien. Het effect gaat verloren… 

Dit probleem is gemakkelijk te voorkomen. Er is namelijk een optie die veel gebruikers van PowerPoint niet kennen. In PowerPoint kun je je presentatie opslaan als PowerPoint-voorstelling. Een PowerPoint-voorstelling opent meteen als lopende presentatie in volledig scherm!

Klik om te vergroten.

Hoe doe je dat? Het is eigenlijk heel simpel. Je maakt je PowerPoint-presentatie en je klikt op Bestand. Je kiest voor Opslaan als. Onder de naam van je presentatie staat de manier van opslaan. Deze staat standaard op PowerPoint-presentatie (*.pptx). Klik hierop en er selecteer PowerPoint-voorstelling (*.ppsx). Je voert de naam van je voorstelling in en je slaat hem op. Zo simpel is het!

Handig om te weten:

  • Je kunt een PowerPoint-voorstelling herkennen aan het icoontje. Dat is namelijk anders dan die van een ‘gewone’ PowerPoint-presentatie.
  • Het is mogelijk om je PowerPoint-voorstelling dezelfde naam te geven als je PowerPoint-presentatie.
  • Een PowerPoint-voorstelling kun nog wel aanpassen. Vanuit PowerPoint kun je het bestand openen en normaal bewerken, zoals iedere PowerPoint-presentatie.
  • Om een PowerPoint-voorstelling te bekijken, is nog steeds een geïnstalleerde versie van PowerPoint op de computer nodig.

Heb je een vraag of opmerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat zeggen de klanten?