Taaldorp met een app in de hand

Begin deze week hadden we een taaldorp op school. En mocht je niet weten wat een taaldorp is: tijdens een taaldorp komen de studenten in verschillende ruimtes waar een situatie wordt gespeeld in een vreemde taal, zodat de studenten kunnen oefenen met het spreken van die taal. Voor ons taaldorp was dat in het Engels en hadden we als thema Las Vegas.

We hadden verschillende situaties, zoals een hotel, een car rental, een casino, enz. Op vrijdagmiddag werden de lokalen aangekleed met decorstukken om de beleving ‘echt’ te maken. De docenten Engels hadden per situatie een script gemaakt, zodat er gericht gesproken kon worden tussen de docenten en studenten.

Digitale middelen

Een stukje van ons taaldorp was gericht op de inzet van digitale middelen. We hadden een theaterbezoek via virtual reality-brillen (heel cool) en ik heb gezorgd dat er voor de studenten en docenten een app was (gemaakt in PowerApps).

Voor de studenten stond er in de app de opdracht, die uitgevoerd moest worden per situatie met daarbij het lokaal. Daarnaast werd de tijd bijgehouden, omdat de studenten binnen twee uur alle onderdelen gedaan moesten hebben. Erg leuk om te zien dat de studenten met hun telefoon rondliepen en deze gebruikten voor ons onderwijs.

Voor de docenten werd de app ingezet om de studenten per situatie te beoordelen (drie onderdelen) of hun aanwezigheid te registreren (de andere onderdelen). Dit werd door de app meteen naar een tabel in een Excelbestand geschreven. Dat was heel handig, omdat daardoor meteen het overzicht met beoordelingen van alle studenten klaar was! Geen gerommel met het invullen van beoordelingen op papier en het daarna allemaal moeten overnemen in Excel dus.

Het taaldorp was een groot succes. De docenten hebben hun best gedaan er iets moois van te maken en dat is zeker gelukt. Een mooie prestatie, denk ik. Het waren twee leuke dagen. De studenten hebben er echt van genoten en ook heel belangrijk: allemaal flink hun Engels geoefend.

Krul

Heb je een vraag of opmerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat zeggen de klanten?